Που θα στηθεί το πλωτό φράγμα για τους μετανάστες

Η κυβέρνηση όπως φαίνεται έχει εντοπίσει τα υποψήφια νησιά όπου θα δοκιμαστεί το πείραμα του πλωτού φράχτη που καλείται παρά το μάλλον εξαιρετικά μικρό του εύρος να πετύχει όσα δεν πέτυχαν η Frontex, το Λιμενικό και πολλά πιο προηγμένα τεχνολογικά συστήματα.

Γράφει ο Κώστας Αττίας

Ήδη ο Αλκιβιάδης Στεφανής επισκέφτηκε επί διήμερο επιτηρητικά φυλάκια στα υποψήφια νησιά που θα δοκιμαστεί το πείραμα του φράχτη.

Πρόκειται για τα Επιτηρητικά (ΕΦ) και Ναυτικά Φυλάκια (ΝΦ), σε Μυτιλήνη,Χίο και Σάμο όπου και βρέθηκε ο Αλκιβιάδης Στεφανής για να έχει από πρώτο χέρι μία εικόνα για τον έλεγχο των μέσων και των διαδικασιών επιτήρησης, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των μεταναστευτικών – προσφυγικών ροών.

Αποστάσεις Παναγιωτόπουλου

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος κρατάει πάντως όπως φαίνεται επιφυλάξεις για την επιτυχία του πειράματος και είναι χαρακτηριστικό πως δήλωσε ότι:«Πρόκειται για μια προμήθεια που γίνεται μέσα από τη διαγωνιστική διαδικασία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο όμως της διαχείρισης του Μεταναστευτικού ζητήματος. Το ότι αυτή την πρωτοβουλία ανέλαβε ο εθνικός συντονιστής για το Μεταναστευτικό, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, δεν σημαίνει κάτι όσον αφορά την εμπλοκή του Εθνικής Άμυνας.Κανονικά θα έπρεπε όλη αυτή η διαδικασία να κινηθεί από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Πλην όμως, επειδή το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής συστάθηκε πολύ πρόσφατα και δεν είναι σε θέση να τρέξει αυτές τις διαγωνιστικές διαδικασίες την έτρεξε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μέσω του εθνικού συντονιστή».

Μπορεί να σας αρέσουν