Τα μέτρα για τον κορονοϊό που ανακοίνωσε ο Κικίλιας – Οι εκτιμήσεις των ειδικών για την Ελλάδα

Ανακοινώνοντας τις αποφάσεις που έλαβε το υπουργείο Υγείας μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Δημόσιας Υγείας, ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι θα συσταθεί επιτροπή για να συντονίζει καλύτερο το πρόβλημα, ενώ θα γίνουν και άμεσα προσλήψεις για να ενισχυθούν νοσοκομεία και εργαστήρια.

«Θα ήθελα να αναγγείλω τη σύσταση επιτροπής, στα επίπεδα των Γενικών Γραμματέων  ή Γενικών Διευθυντών των υπουργείων, για τον καλύτερο συντονισμό πρώτον, δεύτερον την εξουσιοδότηση στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, έτσι ώστε να προβεί στις άμεσες προσλήψεις που χρειάζονται, με διαδικασία του κατεπείγοντος, έτσι ώστε να ενισχύσει τα εργαστήρια, τα νοσοκομεία με γιατρούς, ειδικούς επιστήμονες, τις πύλες εισόδου και τρίτον, θα ήθελα να ζητήσω για ακόμα μια φορά να υπάρχει υπεύθυνη ενημέρωση για ένα θέμα Δημόσιας Υγείας, το οποίο είναι ευαίσθητο και αφορά όλη την ελληνική κοινωνία» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Υγείας συνέστησε στους πολίτες να μη δίνουν σημασία στις φήμες και να ακολουθούν τις οδηγίες των λοιμωξιολόγων του ΕΟΔΥ.

Από την πλευρά του ο εξουσιοδοτημένος επιστήμονας, που έχει οριστεί εκπρόσωπος επικοινωνίας για τα θέματα του νέου κοροναϊού, Σωτήρης Τσιόδρας, επεσήμανε ότι μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες δεν αποκλείεται να υπάρξει κρούσμα και στη χώρα μας. Επίσης, πρόσθεσε: “Είναι ώρα για επιστημονικά δεδομένα και όχι για φόβο και φήμες. Υπάρχει επαγρύπνηση, επικαιροποιήθηκε το σχέδιο του Υπουργείου Υγείας, λαμβάνονται πιο αυστηρά μέτρα με αυξημένη ετοιμότητα στις Πύλες εισόδου της χώρας, καθώς από την Πέμπτη ο ΠΟΥ χαρακτήρισε την επιδημία “διασυνοριακή απειλή”.

Μπορεί να σας αρέσουν