Στην …αποθήκη μοριακός αναλυτής στη Χαλκιδική! Δεν λαμβάνουν δείγματα στα κέντρα υγείας!

Στο …κουτί παραμένει εδώ και ένα μήνα μοριακός αναλυτής στο νοσοκομείο της Χαλκιδικής. Τα δείγματα εξακολουθούν να στέλνονται στη Θεσσαλονίκη, και τα αποτελέσματα βγαίνουν μετά από τουλάχιστον δύο ημέρες.Στο μεταξύ αν μεσολαβεί Σαββατοκύριακο, κάνουν ακόμη και τέσσερις ημέρες όπως μας εξηγούν οι εργαζόμενοι.

Μέχρι τότε τα ύποπτα κρούσματα κυκλοφορούν κανονικά οπότε αυξάνεται η πιθανότητα διασποράς Όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι δεν υπήρξε “καμία προετοιμασία του συστήματος Υγείας στη Χαλκιδική, για να υποδεχθεί επισκέπτες και τουρίστες από βαλκανικές και άλλες επιβαρυμένες χώρες”.

Ο μοριακός αναλυτής έφτασε στο νοσοκομείο πριν από ένα μήνα μετά από δωρεά και ακόμα δεν λειτουργεί και δεν αξιοποιείται. Το Νοσοκομείο έχει αναπτύξει μια μονάδα δέκα κλινών για διεγνωσμένα και ύποπτα κρούσματα μαζί, σε ξεχωριστά δωμάτια. Όταν τα δείγματα κάνουν και τέσσερις ημέρες να βγουν είναι επικίνδυνο για διασπορά του ιού στα αρνητικά ύποπτα κρούσματα.

Σήμερα νοσηλεύονται 6 θετικά περιστατικά. Την ίδια ώρα σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο καταγγέλλεται ότι στα Κέντρα Υγείας Χαλκιδικής, δεν λαμβάνονται δείγματα κορωνοϊού, καθώς το προσωπικό δεν έχει την απαραίτητη εκπαίδευση. Η σχετική εντολή για την εκπαίδευση του προσωπικού είχε δοθεί στις 24 Ιουλίου, όμως η εκπαίδευση ξεκίνησε αυτές τις ημέρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορεί να σας αρέσουν
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τα”μαϊμού” γυαλιά αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό!Εξηγεί ο Αντιπρόεδρος Οπτικών Θεσσαλίας Βασίλης Παπαϊωάννου

Το ανοσοποιητικό σύστημα σύμφωνα με τους γιατρούς αποτελεί “φύλακα” προστασίας από τον κορωναϊό, και είναι η κύρια γραμμή…