Δυσκολεύει η κατάσταση στο Θριάσιο νοσοκομείο -Πληθώρα τα περιστατικά με κορωνοϊό

Χθες που εφημέρευε το Θριάσιο, που έχει χαρακτηριστεί ως νοσοκομείο αναφοράς για covid-19 προσήλθαν δεκάδες περιστατικά με ανθρώπους που εμφάνιζαν συμπτώματα κορωνοϊού.

Την ίδια ώρα η ΜΕΘ του νοσοκομείο γέμισε καθώς νοσηλεύονται ήδη 8 ασθενείς . Στην κλινική του νοσοκομείου βρίσκονται ταυτόχρονα 9 ύποπτα αλλά και 8 θετικά κρούσματα ,καθώς και 5 παιδιά με συμπτώματα κάτι που όπως καταγγέλουν οι εργαζόμενοι είναι άκρως επικίνδυνο για τη διασπορά του ιού.

 

 

Αυτό που χρειάζεται όπως μας λένε είναι ουσιαστική ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας με προσωπικό, υγειονομικό υλικό και εξοπλισμό. Προειδοποιούν, μάλιστα, ότι η κατάσταση θα «χειροτερέψει δραματικά αν απολυθούν οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, που καλύπτουν κρίσιμες ανάγκες και οι συμβάσεις τους λήγουν τους επόμενους μήνες (όπως 18 επικουρικοί γιατροί, επικουρικοί νοσηλευτές και τραυματιοφορείς, 59 καθαριστές με συμβάσεις ορισμένου χρόνου)».

Μπορεί να σας αρέσουν
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η αγωνία της επόμενης μέρας για τον τουρισμό – Τι ακούσαμε και τι όχι από τον Πρωθυπουργό εξηγεί στο xrisima.gr o Πρόεδρος Ξενοδόχων Ρεθύμνου Μανώλης Τσακαλάκης

“Όλα αυτά τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός – ορισμένα εξ αυτών ήταν προτάσεις των ξενοδόχων και προτάσεις…