«Κόκκινη» κάρτα στην Αττική! Ποια μέτρα θα ανακοινωθούν!

Με δεδομένο ότι η “κόκκινη” Αττική έχει εκ των πραγμάτων ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, πληθυσμιακά, οικονομικά κα., θεωρείται πολύ πιθανό οι επιστήμονες της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων κατά τη σημερινή τους τηλεδιάσκεψη να επανακαθορίσουν τα μέτρα και τους περιορισμούς ακολουθώντας βεβαίως πάντα τη γενική κατεύθυνση που είναι η συρρίκνωση της κινητικότητας και του συγχρωτισμού του πληθυσμού, και άρα του κορωνοϊού.

Τα σενάρια που εξετάζονται για τα σχολεία είναι είτε να μετατεθεί το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων, είτε να ανοίξουν τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου τα Γυμνάσια και να παραμείνουν κλειστά τα Λύκεια.

Εκείνο που θεωρείται σχεδόν βέβαιο με σκοπό τη συγκράτηση της έξαρσης είναι η επαναφορά της λειτουργίας του λιανεμπορίου στο click away.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιδημιολόγοι εισηγήθηκαν να μπουν σε ύψιστη επιδημιολογική επιτήρηση, και η Εύβοια και η Αχαΐα. Ιδίως σε ό,τι αφορά την Αττική οι επιδημιολόγοι αποφάσισαν αξιολογώντας τα επιδημιολογικά δεδομένα να θέσουν σε αυξημένη, “κόκκινη” επιτήρηση την Αττική, υπό τον φόβο μιας έξαρσης που θα οδηγούσε πιθανόν σε τρίτο κύμα, όπως συνέβη με την επιδημική εστία στη Θεσσαλονίκη που έδωσε την δυναμική ώθηση στο δεύτερο επιδημικό κύμα.

Τις δραστικές αλλαγές στον επιδημιολογικό χάρτη αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα το απόγευμα κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μπορεί να σας αρέσουν