Χαρείτε τον ήλιο όσο… προλαβαίνετε! Έρχονται χιόνια και απότομη πτώση της θερμοκρασίας

Μπορεί τις τελευταίες μέρες η θερμοκρασία να ανέβηκε και ο ήλιος να μας έχει φτιάξει τη διάθεση, αλλά ο χειμώνας βρίσκεται ακόμα στα… καλύτερά του και αυτό θα το θυμηθούμε σύντομα, καθώς ψυχρές αέριες μάζες θα επηρεάσουν τον καιρό της Ελλάδας κατά το τριήμερο Τετάρτη 05/02 έως και Παρασκευή 07/02.

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά της επερχόμενης μεταβολής του καιρού, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα είναι η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από την Τετάρτη, οι χιονοπτώσεις που θα σημειωθούν ακόμη και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου, καθώς και η επικράτηση θυελλωδών βορείων ανέμων.

Τη σταδιακή αποχώρηση των θερμών αερίων μαζών έως το βράδυ της Τρίτης, θα ακολουθήσει η άφιξη των ψυχρών αερίων μαζών από τις πρώτες ώρες της Τετάρτης.

Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού, πάντως, θα είναι η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας. Η μέγιστη πτώση της θερμοκρασίας σε υψόμετρο 1.500 μέτρων αναμένεται να είναι μεταξύ των 17 και 18 βαθμών Κελσίου.

Σε χαμηλότερα υψόμετρα, λόγω του πλήθους των παραγόντων που επιδρούν στην τελική διαμόρφωση της θερμοκρασίας κοντά στο έδαφος (ηλιοφάνεια/νεφοκάλυψη κλπ), η μέγιστη πτώση της θερμοκρασίας στην Αττική, αλλά και στις περισσότερες περιοχές της χώρας, αναμένεται να είναι μεταξύ των δέκα και 12 βαθμών Κελσίου.

Μπορεί να σας αρέσουν