Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για αποζημιώσεις πλημμυροπαθών

Άνοιξε την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα arogi.gov.gr για τους πληγέντες των περιοχών Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας.

Μέχρι την Τετάρτη 13/9, θα ανοίξει και για τις περιοχές Φθιώτιδας και Λάρισας, ενώ μέχρι την Παρασκευή 15/9 θα έχει ενταχθεί το σύνολο των πληγεισών περιοχών.

Ο δικαιούχος χρειάζεται τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο Taxis, τα στοιχεία για το ακίνητο που έχει πληγεί (διεύθυνση, χρήση, καταλληλότητα κτιρίου για χρήση κ.α.) και το IBAN του τραπεζικού λογαριασμού του, όπου θα πιστωθούν τα χρήματα.

Η πλατφόρμα αντλεί στοιχεία από τα μητρώα της ΑΑΔΕ, επομένως τα περισσότερα στοιχεία για ακίνητα είναι αυτόματα προσυμπληρωμένα.

Στο τμήμα της αίτησης για τη Στεγαστική Συνδρομή, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν τα πεδία για την έκταση της βλάβης και το είδος της χρήσης του ακινήτου. Παράλληλα, εφόσον δηλώνεται φθορά λόγω της πλημμύρας, προκύπτει απαλλαγή του ακινήτου από τον ΕΝΦΙΑ.

Το κομμάτι της αίτησης για την αποζημίωση για την οικοσκευή δηλώνεται από τον ιδιοκτήτη, όμως σε περίπτωση που το σπίτι ήταν μισθωμένο ο ενοικιαστής θα ειδοποιείται άμεσα ώστε να επιβεβαιώσει ότι είναι ο δικαιούχος των χρημάτων.

Μπορεί να σας αρέσουν