14χρονη πέθανε μετά από… ακρωτηριασμό στα γεννητικά όργανα!

Σοκαριστικό συμβάν έλαβε χώρα στην Αίγυπτο όπου ένα κορίτσι 14 ετών βρήκε τραγικό θάνατο μετά από ακρωτηριασμό στα γεννητικά όργανα, ο οποίος έγινε με τη συγκατάθεση των γονιών της.

Η αστυνομία της Αιγύπτου συνέλαβε τους γονείς και τη θεία ενός 14χρονου κοριτσιού, το οποίο πέθανε μετά από ακρωτηριασμό στα γεννητικά όργανα, ενώ συνελήφθη και ο γιατρός που πραγματοποίησε την παράνομη επέμβαση.

Σύμφωνα με το BBC, και οι τέσσερις τέθηκαν υπό κράτηση αφότου ο θείος του κοριτσιού ενημέρωσε τις αρχές.

Ο ακρωτηριασμός των γεννητικών οργάνων θεωρείται παράνομος στην Αίγυπτο από το 2008, αλλά παρ’ όλα αυτά η χώρα εξακολουθεί να έχει έναν από τους υψηλότερους δείκτες αυτής της πρακτικής παγκοσμίως. Μάλιστα το 2016, μετά τον θάνατο μίας έφηβης, οι ποινές για τη συγκεκριμένη ενέργεια έγιναν ακόμα πιο αυστηρές.

Σύμφωνα με την Unicef, 87% των κοριτσιών και των γυναικών από 15-49 ετών στην Αίγυπτο έχουν υποστεί ακρωτηριασμό στα γεννητικά όργανα, με το 50% των Αιγυπτίων να πιστεύει ότι είναι «θρησκευτική ανάγκη».

Στη συγκεκριμένη υπόθεση και σύμφωνα με τον ιστότοπο Shorouk News, η Νάντα Αμπντούλ Μακσούντ, υπέφερε από επιπλοκές μετά την εγχείρηση σε ιδιωτική κλινική στην επαρχία Αϊσούτ, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Όπως γράφει το κρατικό site Akhbar el-Yom, το Εθνικό Συμβούλιο παιδικής ηλικίας και μητρότητας και το Εθνικό Συμβούλιο για τις γυναίκες διέταξε τις αρμόδιες αρχές να ασκήσουν δίωξη στους υπεύθυνους.