Τουλάχιστον 9 άμαχοι νεκροί σε αεροπορικές επιδρομές στο Ιντλίμπ

Τουλάχιστον εννέα άμαχοι, ανάμεσά τους παιδιά, σκοτώθηκαν την Κυριακή στη Συρία σε αεροπορικές επιδρομές που αποδίδονται στη συριακή αεροπορία ή στον Ρώσο σύμμαχό της στη βορειοδυτική πλευρά της χώρας, περιοχή που ελέγχεται από τζιχαντιστές και αντάρτες, ανακοίνωσε μη κυβερνητική οργάνωση.

Ανάμεσα στα θύματα υπάρχουν “επτά μέλη της ίδιας οικογένειας” που σκοτώθηκαν “σε αεροπορικές επιδρομές” στο χωριό Σαρμίν της επαρχίας Ιντλίμπ, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Με την υποστήριξη της Μόσχας, ο Μπασάρ αλ-Ασαντ συνεχίζει να δηλώνει αποφασισμένος να ανακτήσει όλη τη χώρα που είναι σε πόλεμο από το 2011. Τις τελευταίες εβδομάδες, έπειτα από φονικούς βομβαρδισμούς και χερσαίες μάχες, ο ‘Ασαντ κατέκτησε εδάφη της Ιντλίμπ, η οποία είναι το τελευταίο μεγάλο προπύργιο των τζιχαντιστών και των ανταρτών.

Την Κυριακή, στο χωριό Σαρμίν, ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου είδε διασώστες να αναζητούν τα πτώματα μέσα στα συντρίμμια ενός διώροφου σπιτιού, που τώρα είναι ένας σωρός από πέτρες.

Δύο νεκρά παιδιά, ένα 9χρονο κοριτσάκι και ένας 13χρονος έφηβος, ανασύρθηκαν από τα ερείπια, ενώ παρών στην έρευνα των διασωστών ήταν ο πατέρας που είχε ξεσπάσει σε κλάματα.

Η οικογένεια είχε φύγει πρόσφατα το Σαρμίν για να διαφύγει από τους βομβαρδισμούς. Όμως επέστρεψε για λίγο προκειμένου να πάρει κάποια πράγματα, είπε ο πατέρας, ο Αμπού Φιντάα, που έχασε και τη σύζυγό του.

“Ήθελα να φύγουν σήμερα το πρωί αλλά η γυναίκα μου είπε να κοιτάξω τη δουλειά μου”, αφηγείται ο Φιντάα, ένας έμπορος που πωλεί οικοδομικά υλικά.

Οι διασώστες με τη βοήθεια ενός εκσκαφέα συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό των άλλων θυμάτων.