Δεν είναι όσες φαίνονται οι παραβιάσεις λέει ο Παναγιωτόπουλος

Στους δημοσιογράφους χρεώνει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος το ότι δημιουργείται «πολεμικό κλίμα» στην κοινή γνώμη.

Γράφει ο Κώστας Αττίας

Η δημοσιοποίηση των στοιχείων των παραβιάσεων του Εθνικού Εναέριου Χώρου, τα οποία καθημερινά ανακοινώνει το ΓΕΕΘΑ, μπήκε στο στόχαστρο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Ο Υπουργός σε τοποθέτηση του στην REAL NEWS αναφέρει: «Το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε στον έντυπο και τον ηλεκτρονικό Τύπο μια κλιμακούμενη ρητορική για τη στάση της Τουρκίας ή την ένταση στην ευρύτερη περιοχή. Το θέμα όμως είναι οι στατιστικές και τα συμπεράσματα που εξάγονται, ίσως και επιπόλαια σε ορισμένες περιπτώσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το ζήτημα του αριθμού των παραβιάσεων του Εθνικού Εναερίου Χώρου που εμφανίζεται «φουσκωμένος» εν πολλοίς λόγω των ελιγμών από πιλότους κατά τη διάρκεια εικονικών αερομαχιών.Τόσο η πολιτική, όσο και η στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, προσαρμόζουμε τις εξελίξεις στην πραγματική τους διάσταση ώστε να μη δημιουργούνται εντυπώσεις που εντείνουν το φόβο, την ανησυχία και τον πανικό».

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που ο Υπουργός αναφέρεται στο θέμα σε δήμόσια τοποθέτηση κάτι που ίσως δέιχνει ότι στην Μεσογείων ετοιμάζουν το έδαφος για την αλλαγή στον τρόπο που καταγράφονται από το ΓΕΕΘΑ οι παραβιάσεις των τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο.