Ασφυκτιούν τα νοσοκομεία και οι ΜΕΘ από τα εκατοντάδες κρούσματα κορωνοϊού ! 

Γέμισαν τα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής από κρούσματα κορωνοϊού , αφού για ακόμη μία μέρα ο αριθμός ήταν τριψήφιος…. Οι εργαζόμενοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ζητώντας την επιβολή έκτακτων μέτρων αφού όπως λένε… “σε λίγο δε θα υπάρχει κρεβάτι για νοσηλεία σε συνανθρώπους μας που θα έχουν ανάγκη”.
Το μεγαλύτερο «βάρος» σηκώνει το νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος «Η Σωτηρία» το οποίο και κατά την πρώτη φάση της επιδημίας στην Ελλάδα νοσήλευε την πλειονότητα των ασθενών και είχε μάλιστα οριστεί εξ ολοκλήρου ως νοσοκομείο covid χωρίς να δέχεται άλλα περιστατικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, πλέον νοσηλεύει περισσότερους από 100 ασθενείς με Covid-19 τόσο σε απλές κλίνες όσο και στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
Ο «Ευαγγελισμός» είναι το δεύτερο κατά σειρά νοσοκομείο της Αττικής με τους περισσότερους ασθενείς κορωνοϊού. Παράλληλα, έχουν ενεργοποιηθεί νοσηλευτικά ιδρύματα που έχουν οριστεί ως μονάδες covid όπως είναι η «Παμμακάριστος» και το «Αμαλία Φλέμινγκ» στα Μελίσσια. Τα δύο αυτά νοσοκομεία, όπως και το «Θριάσιο» και το «Αττικό» καταγράφουν δεκάδες εισαγωγές ασθενών. Μικρότερη πίεση δέχονται και άλλα νοσοκομεία της Αττικής όπως είναι το «Ελπίς», το «Ιπποκράτειο», ο Ερυθρός Σταυρός.
Σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτει σήμερα η ΠΟΕΔΗΝ, με βάση τα νοσοκομειακά κρεβάτια θα έπρεπε να λειτουργούν 3500 κλίνες ΜΕΘ. Πέρυσι τον Ιούνιο λειτουργούσαν 557 κλίνες ΜΕΘ. Στα Νοσοκομεία σήμερα λειτουργούν 607 και μπορούν να αναπτυχθούν επιπλέον 28 με την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού. Όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι, “αν δεν ανοίξουν κλίνες ΜΕΘ και δεν προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό για την στελέχωσή τους οι λίστες αναμονής το χειμώνα θα είναι πολύ μεγάλες για ασθενείς με κορωνοϊό, εποχική γρίπη και άλλες παθήσεις”.
Δείτε τα στοιχεία από τις κλίνες που υπάρχουν στις  ΜΕΘ των νοσοκομείων εδώ: ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι ανησυχίες των εργαζομένων στα νοσοκομεία, καθώς όπως καταγγέλουν οι ελλείψεις είναι τεράστιες και οι κίνδυνοι της διασποράς από ασθενείς και συναδέλφους…ορατοί…
‘Οπως επισημαίνουν μέσα σε ένα μήνα οι εργαζόμενοι που νόσησαν είναι 170, με τους 105 από αυτούς να είναι ασυμπτωματικοί, Οι ελλείψεις σε αντιδραστήρια και μοριακούς αναλυτές όμως έχουν ως αποτέλεσμα τη μη συχνό πλέον έλεγχο στο προσωπικό, αφού όπως τονίζουν το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας από 5-6 χιλιάδες τεστ που έκανε ημερησίως, τώρα κάνει 400.
Προτεραιότητα όπως λένε για δειγματοληψία δίνεται σε όσους επιστρέφουν από άδεια, και όπως τονίζουν  “ξεκινάνε την εργασία και τα τεστ γίνονται μετά από μέρες αφού δεν υπάρχουν αντιδραστήρια και μοριακοί αναλυτές. Ατομικά μέτρα προστασίας, όπως μάσκες και γάντια, είναι ελάχιστα λόγω έλλειψης χρημάτων στα νοσοκομεία, πείτε μας εμείς πως θα προφυλαχθούμε, την ώρα που οι εισαγωγές και οι διασωληνωμένοι αυξάνουν καθημερινά; “.
Αναφέρονται μάλιστα σε περιστατικά ύποπτων και θετικών κρουσμάτων, για τα οποία όπως λένε ενημερώθηκαν κατόπιν…εορτής….όπως στον Ερυθρό Σταυρό όπου συνάδελφός τους στην καρδιολογική μονάδα εντοπίστηκε με κορωνοϊό τέσσερις μέρες αφού επέστρεψε στην εργασία της, αλλά δεν έγινε καμία απολύμανση στο χώρο, ούτε ιχνηλάτηση στο προσωπικό και στους ασθενείς που ήρθε σε επαφή.
Στο Αττικό νοσοκομείο αναφέρουν ότι “ασθενής εισήχθη σε χειρουργείο με το πρώτο τεστ που του έγινε να είναι αρνητικό και το δεύτερο θετικό, κανείς από τους εργαζόμενους όμως δεν μπήκε σε καραντίνα λόγω έλλειψης προσωπικού”.
Στο Θριάσιο νοσοκομείο καταγγέλουν ότι “ασθενής νοσηλευόταν μία εβδομάδα στην παθολογικη κλινική που έχει 30 ασθενείς,σε τετράκλινο θάλαμο. Το πρώτο τεστ κατά την εισαγωγή βγήκε αρνητικό για κορωνοϊό. Την Παρασκευή εμφάνισε συμπτώματα και του έγινε δεύτερο τεστ που ήταν θετικό. Ήδη έχουν νοσήσει δυο νοσηλεύτριες και 7 συνάδελφοι είναι σε καραντίνα. Η μία συνάδελφος είναι σοβαρά και νοσηλεύεται”.
Μπορεί να σας αρέσουν
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Έσβησαν τα φώτα της Μυκόνου…Συνωστισμός στα σοκάκια, έτοιμοι για μηνύσεις οι επιχειρηματίες!(φωτορεπορτάζ)

Πρεμιέρα…μεταμεσονύκτιου lockdown στη Μύκονο…Τα φώτα έσβησαν στα μαγαζιά και οι τουρίστες όπως βλέπετε στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το…
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

“Σύμμαχος μόνο ο ίδιος μας ο εαυτός…απέναντι στον Ερντογάν και την Τουρκία” – Ο ισλαμολόγος Ευάγγελος Βενέτης εξηγεί

Η Αγιά Σοφιά έγινε τζαμί, η Παναγία Σουμελά στη Τραπεζούντα επαναλειτουργεί με τις “ευλογίες” Ερντογάν, και οι τουρκικές…