Γ. Καρούζος- εργατολόγος: Ποια σημεία των εργασιακών μέτρων χρήζουν επανεξέτασης

Τις κυβερνητικές εξαγγελίες σχετικά με τα νέα εργασιακά μέτρα σχολίασε μιλώντας στην ιστοσελίδα xrisima.grο εργατολόγος Γιάννης Καρούζος. Σύμφωνα με τον κύριο Καρούζο υπάρχουν σημεία που κρίνονται θετικά καθώς και άλλα που θα ήταν χρήσιμο να επανεξεταστούν από την κυβέρνηση. Σε κάθε περίπτωση πολλά θα κριθούν από την διατύπωση των νομοθετημάτων.

Διαβάστε όσα είπε στο xrisima.gr ο Γιάννης Καρούζος:

“Η εξαγγελία των νέων εργασιακών μέτρων μένει να αποσαφηνιστεί με τη διατύπωση των νομοθετημάτων . Κρίνεται θετική η επιδότηση της απώλειας του μισθού από την εκ περιτροπής απασχόληση  σε ποσοστό 60/0 που συναντάμε αναλογικά στη Γερμανία. Υπήρχε βέβαια και το 80/0 της Ιταλίας ή της Γαλλίας που δεν προκρίθηκε ως το καταλληλότερο . Όμως θετικό είναι ότι υιοθετήθηκε η απαγόρευση του μέτρου για όσους μερικώς απασχολούνται, αποφεύγοντας να καταλήξουμε σε μισθολογική εξαθλίωση . Ωστόσο, οι μερικώς απασχολούμενοι δεν εξαιρούνται εν γένει του συστήματος της εκ περιτροπής απασχόλησης . Θα πρέπει επίσης, να εντοπίσουμε στην εξαγγελία το γεγονός ότι στην υιοθέτηση του μοντέλου αμειβόμενης από το κράτος εκ περιτροπής εργασίας, την ασφαλιστική κάλυψη την αναλαμβάνουν εξ ολοκλήρου οι επιχειρήσεις . Αυτό ίσως χρειάζεται επανεξέταση.”

Μπορεί να σας αρέσουν
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

“Ξηλώνουν” το μοριακό αναλυτή για τον κορωνοϊό από το νοσοκομείου Σύρου! Μπροστά οι εργαζόμενοι για να το εμποδίσουν!(φώτο)

Στα κάγκελα… βρίσκονται αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Σύρου, οι οποίοι προσπαθούν με κάθε μέσο να…