Κατέβασε “ρολά” το ΑΧΕΠΑ-14 γιατροί και νοσηλευτές θετικοί στον κορωνοϊό! Σε καραντίνα το προσωπικό της παθολογικής κλινικής!

Μετά την εμφάνιση 14 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού σε γιατρούς και νοσηλευτές στην Α’ Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, μέχρι και τις 21 Αυγούστου το νοσοκομείο αναφοράς δεν θα δέχεται νέα κρούσματα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία απολύμανσης.

Όλο το προσωπικό της παθολογικής κλινικής που νοσηλεύει περιστατικά κορωνοϊού τέθηκε σε καραντίνα. Η παθολογική κλινική καλύπτεται με προσωπικό άλλων τμημάτων του νοσοκομείου. Προκειμένου να μην υπάρξει μεγαλύτερη διασπορά αναβλήθηκαν για αύριο προγραμματισμένα χειρουργεία διαγνωστικές εξετάσεις τακτικά ιατρεία και άλλα.

Με απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕ.Σ.Υ.ΠΕ.) και εντολή του Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλου, ορίζονται στην 3η και 4η ΥΠΕ ως Νοσοκομεία για νοσηλεία κρουσμάτων Covid-19, το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο», το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Παπαγεωργίου και το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.

Επιπλέον, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και την 3η και 4η ΥΠΕ, συγκροτείται Εξειδικευμένη Ομάδα Ελέγχου Λοιμώξεων που θα αποτελείται από επαγγελματίες υγείας, η οποία θα συντονίσει την εφαρμογή μέτρων πρόληψης και ελέγχου των λοιμώξεων, σε συνεργασία με τις Επιτροπές Νοσοκομειακών Λοιμώξεων των Νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης.

Την ίδια ώρα, σε καραντίνα 15 ημερών βρίσκονται οι συνολικά εννέα εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης που εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, επιστρέφοντας από άδεια.

Μπορεί να σας αρέσουν