Ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε…στρατόπεδο  

Οι σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων του λεγόμενου «χακί συνδικαλισμού» θυμίζουν ρόδα που γυρίζει. Έχουν τα πάνω και τα κάτω τους.

Γράφει ο Κώστας Αττίας

«Η Ομοσπονδία μας παρακολουθεί στενά όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες δύο ημέρες στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, με τις αλλεπάλληλες τροπολογίες του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ που αποκλειστικό σκοπό έχουν να επανεισάγουν «από το παράθυρο» όσους η Ελληνική Δικαιοσύνη και η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων έθεσαν στο περιθώριο του συνδικαλιστικού κινήματος.Η καινοφανής πρόταση για ύπαρξη περισσότερων της μιας Ομοσπονδιών στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων σίγουρο είναι ότι δεν υπηρετεί ούτε την βέλτιστη εκπροσώπηση των συναδέλφων ούτε την διαφύλαξη της πολιτικής ουδετερότητας του στρατεύματος».

Αυτά ανέφερε ανακοινωση της ΠΟΜΕΝΣ, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών πριν λίγο καιρό και όλοι μιλούσαν για ένα ρήγμα οριστικό.

Τα πράγματα όμως όπως φαίνεται άλλαξαν και ο ΣΥΡΙΖΑ όπως πολλές φορές και σε πολλά θέματα έχει κάνει στο παρελθόν το ξανασκέφτηκε.

Έτσι χτες παρά το «πολεμικό κλίμα» που φαινόταν πως υπήρχε με την ΠΟΜΕΝΣ , η οποία επιμένει πως μία Ομοσπονδία μπορεί να υπάρχει στις Ένοπλες Δυνάμεις, στο Δημαρχείο της Αθήνας το παρών σε εκδήλωση της ΠΟΜΕΝΣ έδωσαν και δύο κορυφαίοι του ΣΥΡΙΖΑ, οι Π. Ρήγας και Θ. Δρίτσας. Μία εικόνα που θύμιζε την εποχή προ ρήγματος την εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ, όντας στην αντιπολίτευση, είχε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με τους στρατιωτικούς της ΠΟΜΕΝΣ.

Το γεγονός όπως είναι φυσικό συζητούν ιδιαίτερα οι στρατιωτικοί της ΠΟΜΕΝΣ που αισθάνονται πως η ψήφος εμπιστοσύνης που πήραν και από την αξιωματική αντιπολίτευση επιβεβαιώνει την επιτυχία της Ομοσπονδίας τους η οποία έχει κερδίσει και την εμπιστοσύνη των συναδέλφων τους.

Μπορεί να σας αρέσουν